منتدى مصر انهارده
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى مصر انهارده

منتدى لكل المصريين
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 فراخ كنتاكي

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
عصفوره الجنه

عصفوره الجنه


عدد المساهمات : 45
تاريخ التسجيل : 24/07/2011
العمر : 29
الموقع : مصر روحي

فراخ كنتاكي Empty
مُساهمةموضوع: فراخ كنتاكي   فراخ كنتاكي Emptyالأربعاء يوليو 27, 2011 5:00 pm

انهارده هنعمل مع بعض فراخ كنتاكي
.
الطريقة ديه عرفتها من شيف يسري في برنامج من كل بلد اكلة
.
و لما عملتها لقيت انها زي فراخ كنتاكي بالضبط بس من غير زفارة
.
اصل لما باكل فراخ من كنتاكي بحس ان فيها زفارة كأني باكل سمك
.
بس الطريقة ديه انا مجرباها
.
و عجبت تامر اوييييي
.
و الاهم انها تناسب الزوجة العاملة لانها مش بتاخد وقت خالص لا في التتبيل و لا في التحمير"المقادير"
.
*التتبيلة*
.
ماء بصلة كبيرة
.
اربع فصوص ثوم مهروس ناعم جدا
.
ملعقة كبيرة كسبرة ناشفة مطحونة ناعمة
.
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
(عصير لمونتين)
.
2 ملعقة كبيرة خل
.
للي بيحب الشطة ممكن يضيف ملعقة او ملعقتين شطة
(حسب الرغبة)
.
2 ملعقة كبيرة سماق
(لو مافيش مش مشكلة)
.
*******
.
فرخة مقطعة 10 قطع بالعظم
(يعني الاجنحة لوحدها و الصدر 4 و الورك 4)
.
كوب دقيق ابيض
.
2 كوب دقيق اصفر
(لو مش عندك سوبر ماركت كبير يبقي من عند العلاف)
.
3 بيضات
.
ملح و فلفل
.
زيت غزير للقلي
.
.
"الطريقة"
.
نجيب فرخة و نشيل الجلد منهاو نقطعها 10 قطع
و بعدين ننغزها بالسكينة
(علشان تشرب الخلطة)
.
و نحط الفراخ في التبيلة و نقلبها كويس فيها علشان نضمن ان التتبيلة وصلت كل مكان في الفرخة
.
و تتبل مده لا تقل عن 16 ساعة
(يعني ممكن نتبلها من بليل و تتاكل تاني يوم علي الغداء)
..
و تاني يوم بأه عند التحضير للاكل
.
نحط كوب الدقيق الابيض في طبق و البيض المضروب بالملح و الفلفل في طبق و كوبين الدقيق الاصفر في طبق
.
و نبدأ بأه
.
نحط قطعة الفراخ في الدقيق الابيض
و بعدين في البيض
و بعدين في الدقيق الاصفر
.
و هكذا هتي تنتهي الكمية
.
و بعدين نحطهم في حلة فيها زيت غزير سخن
و نسيبها علي نار هادية مده مش اقل من 10 دقائق
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
فراخ كنتاكي
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى مصر انهارده :: الفئة الأولى :: الاقسام الرئيسية :: مطبخ مصر-
انتقل الى: