انهارده هنعمل مع بعض فراخ كنتاكي
.
الطريقة ديه عرفتها من شيف يسري في برنامج من كل بلد اكلة
.
و لما عملتها لقيت انها زي فراخ كنتاكي بالضبط بس من غير زفارة
.
اصل لما باكل فراخ من كنتاكي بحس ان فيها زفارة كأني باكل سمك
.
بس الطريقة ديه انا مجرباها
.
و عجبت تامر اوييييي
.
و الاهم انها تناسب الزوجة العاملة لانها مش بتاخد وقت خالص لا في التتبيل و لا في التحمير"المقادير"
.
*التتبيلة*
.
ماء بصلة كبيرة
.
اربع فصوص ثوم مهروس ناعم جدا
.
ملعقة كبيرة كسبرة ناشفة مطحونة ناعمة
.
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
(عصير لمونتين)
.
2 ملعقة كبيرة خل
.
للي بيحب الشطة ممكن يضيف ملعقة او ملعقتين شطة
(حسب الرغبة)
.
2 ملعقة كبيرة سماق
(لو مافيش مش مشكلة)
.
*******
.
فرخة مقطعة 10 قطع بالعظم
(يعني الاجنحة لوحدها و الصدر 4 و الورك 4)
.
كوب دقيق ابيض
.
2 كوب دقيق اصفر
(لو مش عندك سوبر ماركت كبير يبقي من عند العلاف)
.
3 بيضات
.
ملح و فلفل
.
زيت غزير للقلي
.
.
"الطريقة"
.
نجيب فرخة و نشيل الجلد منهاو نقطعها 10 قطع
و بعدين ننغزها بالسكينة
(علشان تشرب الخلطة)
.
و نحط الفراخ في التبيلة و نقلبها كويس فيها علشان نضمن ان التتبيلة وصلت كل مكان في الفرخة
.
و تتبل مده لا تقل عن 16 ساعة
(يعني ممكن نتبلها من بليل و تتاكل تاني يوم علي الغداء)
..
و تاني يوم بأه عند التحضير للاكل
.
نحط كوب الدقيق الابيض في طبق و البيض المضروب بالملح و الفلفل في طبق و كوبين الدقيق الاصفر في طبق
.
و نبدأ بأه
.
نحط قطعة الفراخ في الدقيق الابيض
و بعدين في البيض
و بعدين في الدقيق الاصفر
.
و هكذا هتي تنتهي الكمية
.
و بعدين نحطهم في حلة فيها زيت غزير سخن
و نسيبها علي نار هادية مده مش اقل من 10 دقائق