منتدى مصر انهارده
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى مصر انهارده

منتدى لكل المصريين
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 السمبوسك الحلو

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
??????
زائر




السمبوسك الحلو Empty
مُساهمةموضوع: السمبوسك الحلو   السمبوسك الحلو Emptyالجمعة يوليو 29, 2011 8:58 pm

السمبوسك الحلو
المقادير:

1/2 لفة جلاش
1/2 كوب زبد سايحة
1/2 كيلو جبنة ريكوتا
2 ملعقة كبيرة سكر
3/4 كوب شربات
2 ملعقة كبيرة فستق مفروم للتزيين


مقادير الشربات:

1/2 كوب سكر
3/4 كوب مية
عصير ليمونة
فانيليا


الطريقة:
1- اخلطي الجبنة الريكوتا مع السكر في طبق.

2- حطي رقائق الجلاش على سطح مستوي وقطعي كل ورقة جلاش لمربعات عرضها حوالي 4-5 سم.

3- خدي كل مربع وحطي فيها 2 ملعقة صغيرة من خليط الريكوتا في الوسط، واطوي كل الأطراف للداخل علشان تبقى على شكل وردة مربعة وبداخله الحشو، وبتكرري نفس الطريقة دي لغاية ما تخلصي كل اللي عندك.. وادهني طرف كل واحدة بشوية زبدة علشان تلزق.

4- هاتي صينية فرن وادهنيها بالزبدة، وحطي فيها مثلثات السمبوسك، وادهني سطح السمبوسك بالزبدة.

5- سخني الفرن على درجة حرارة عالية (220 مئوية)، ودخلي الصينية الفرن لمدة 30 دقيقة أو لغاية ما تلاقي إن وش اللفائف بقى ذهبي، وممكن إنك تحمريها في الزيت بدلاً من وضعها في الفرن.

6- خرجيها من الفرن، وصبي على كل واحدة ملعقة من الشربات البارد ورشي عليها فستق.[img]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
السمبوسك الحلو
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى مصر انهارده :: الفئة الأولى :: الاقسام الرئيسية :: مطبخ مصر-
انتقل الى: